Kukuliams reikės: 600 – 700 g. smulkintos kalakutienos maltos mėsos, 2 kiaušinių, svogūno, džiūvesėlių ( 3 – 4 v.š.), kalakutienos prieskonių, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių, aliejaus kepimui.
Padažui: 400 ml. sultinio, 200 ml.grietinėlės, 1 v.š miltų, sviesto.
Gaminimas:
Smulkintą kalakutieną sumaišiau su recepte išvardintais produktais ir padariau kukulaičius.
Juos apkepiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Iškeptus kukulaičius išėmiau iš keptuvės.
Į keptuvę, kurioje kepė kukulaičiai, įdėjau sviesto, o jam ištirpus subėriau miltus ir išmaišiau.
Galiausiai supyliau sultinį, grietinėlę.
Kai padažas pradėjo tirštėti, sudėjau kukulaičius ir juos trumpai apkepiau.
Viskas. Kukulaičiai pagaminti, gardiname prieskoninėmis žolelėmis ir patiekiame su jums patinkančiu garnyru.
Šaltinis: „Gamink su Audrone“