Visgi, tokie patarimai yra nieko verti. Sveikai maitintis būtina, tačiau tai nėra badavimas, drastiškos dietos ir daugelio produktų atsisakymas. Mėsa mūsų mitybos racione ypač reikalinga, ji net gali padėti atsikratyti nereikalingo svorio, tik svarbu ją tinkamai pasirinkti bei sveikai gaminti.
Maži mitybos pokyčiai – dideli rezultatai
Pirmasis žingsnis, norint pradėti lieknėti ir sveikiau maitintis – tereikia pasidomėti jau vartojamo maisto naudingomis savybėmis ir atsirinkti, kuriuos produktus verta šiek tiek apriboti, o kuriuos galima valgyti be sąžinės graužaties. Dažnai girdima, kad norint sulieknėti būtina sportuoti. Žinoma, sportas ypač naudingas tiek sveikatai, tiek figūrai, tačiau bent menkiausias mitybos pokytis teigiama linkme gali atnešti didesnių rezultatų, nei plušėjimas sporto salėje.
Kodėl organizmui būtina mėsa?
Nusistatymai, kad siekiant atsikratyti papildomų kilogramų privaloma atsisakyti mėsos, visiškai nepagrįsti ir nebūtini. Išbraukus šį maistą iš savo valgiaraščio vėliau pradės kankinti nuolat juntamas silpnumas, jėgų trūkumas, ims silpti imunitetas. Rekomenduojama atsisakyti tik riebios mėsos ir vietoj jos rinktis paukštieną. Tokiu atveju sveikiausia – kalakutiena, itin liesa ir turinti mažai cholesterolio.
Kalakutiena yra lengvai ir greitai virškinama. Renkantis šią mėsą neverta pernelyg jaudintis dėl suvartojamo jos kiekio. Pavyzdžiui, suvalgius 100 g. kiaulienos ir norint sudeginti gautas kalorijas prireiks pusvalandžio intensyvaus bėgiojimo. Tuo tarpu suvalgius vienodą kiekį kalakutienos užtektų pusvalandžio pasivaikščiojimo ir įgytų kalorijų kaip nebūta.
Šią maistingą mėsą patartina valgyti tris kartus per savaitę, kadangi joje gausu aminorūgščių, B grupės vitaminų, geležies, magnio, fosforo. Be to, valgant kalakutieną gaunama beveik visa B3 vitamino paros norma, kuri reikalinga visavertei medžiagų apykaitai, įtakojančiai mūsų kūno linijas.
Klaidos, kurių verčiau nekartoti
Ypač svarbus ir mėsos paruošimas. Neretai daroma klaida, stengiantis mėsą paruošti kuo gardesnę – gausus druskos bei kitų prieskonių naudojimas. Druskos berkite saikingai, dažniausiai jos pakanka itin nedaug, o vietoj skonį praturtinančių prieskonių rinkitės žoleles ir įvairius jų mišinius.
Sveikai gaminant kalakutieną, mėsą kepkite orkaitėje, virkite arba troškinkite. Taip išvengsite papildomo riebalų kiekio. Ruošiamą valgį derinkite su skirtingomis daržovėmis, sveikais padažais, kaip bruknių ar spanguolių. Net neabejojame, kad mėgausitės ne tik sveiku, bet ir ypatingai gardžiu valgiu.