Uogienei reikės: 3 kg slyvų; 1,3 kg cukraus; 15-20 vnt. gvazdikėlių;
Ruošiame vasaros derlių: marinatai sužavės visą giminę
(21 nuotr.) Marinuoti burokėliai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti pomidorai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti pomidorai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Agurkų marinatas (aj-receptai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Daržovių marinatas (nuotr. facebook.com)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Agurkėlių marinatas (nuotr. ebaumsworld.com)
Marinuoti agurkai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti svogūnai be acto (nuotr. asm. archyvo)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanus gyvenimas ir Skanūs kąsneliai)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanus gyvenimas ir Skanūs kąsneliai)
Marinuoti svogūnai (nuotr. 123rf.com)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Traškūs agurkėliai
Gaminimas: Slyvas nuplauname ir išimame kauliukus. Ant perpjautų į kelias dalis slyvų užpilame cukraus. Išmaišome ir paliekame apie 15-20 min, kad cukrus aptirptų.
Į puodą įdedame apie 15-20 vnt. gvazdikėlių ir verdame ant vidutinės ugnies, kol slyvos pakeičia spalvą. Turinį sudėliojame į iškaitintus stiklainius ir užsukame. Stiklainius su uogiene apverčiame ir po pledu šiltai parai laikome.
Patariama uogienę laikyti vėsioje patalpoje.
REKLAMA