Pagaminti cepelinų nėra sunku, o iš šviežių bulvių jie bus pasakiškai skanūs. Atrodys, lyg gamino močiutė.
Jums reikės:
bulvių, maltos kiaulienos, 1 svogūno, 2 kiaušinių, 3 valgomųjų šaukštų maltų džiūvėsėlių, žiūpsnelio druskos, žiūpsnelio maltų juodųjų pipirų.
Padažui: 150 gramų šaltai rūkytos šoninės, 1 svogūno, 200 gramų sviesto, 3-4 šaukštų grietinės.
Pirmiausia didžiausias malonumas - nuskuskime bulves. Kokias aštuonias iš jų išvirkime, atvėsinkime bei sumalkime. Likusias sutarkuokime bei nusunkime skystį. Žalias bei virtas bulves sudėkime į vieną indą.
Ten pat dėkime žiūpsnį druskos bei nuo žalių bulvių sunkos “nusistovėjusio” krakmolo. Iš viso šito ką sudėjom, suminkykime skanią cepelinų tešlą.
Toliau gaminkime įdarą. Į dubenį su malta mėsa dėkime smulkiai supjaustytą svogūną, kiaušinius, džiūvėsėlius, berkime druskos, pipirų bei viską gerai sumaišykime.
Dabar jau formuokime cepelinus. Imam rutuliuką tešlos, padarykime “blyną”, dėkime pasiruošto įdaro bei gražiai sulipdykime.
Tada cepelinus dėkime į pasūdytą verdantį vandenį bei virkime tol, kol išvirs. Maždaug 20-30 minučių. Tol kol mūsų cepelinai verda, gaminkime padažą. Kubeliais supjaustytą šoninę dėkime į įkaitintą keptuvę. Kai ši kiek pakepa, suverskime smulkiai supjaustytą svogūną.
Kepinkime tol, kol viskas gražiai apskrus. Tada į keptuvę sudėkime sviestą, o jam išsilydžius dėkime ir grietinę.
Galiausiai išvirusius cepelinus dėkime į lėkštę, užpilkime padažo bei lepinkimės. Tikras skanumėlis mūsų skandžiui.
Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt