Ingredientai:
200 g margarino Vilnius kepiniams
200 g grietinės
2 kiaušinių tryniai
800 ml miltų
3 v. š. cukraus
4 vienodo dydžio obuoliai
0.5 a. š. druskos
1 a. š. cinamono
Gaminimas:
Sutarkuokite margariną stambia tarka ir sumaišykite su miltais. Į miltų masę supilkite grietinę, kiaušinių trynius, cukrų ir druską.
Greitai, užminkykite tešlą rankomis.
Tešlą suvyniokite į plėvelę ir gerai atšaldykite šaldytuve (geriausiai per naktį).
Iškočiokite apvalų lakštą ir padalinkite nedideliais kvadratėliais.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su cinamonu.
Ant kiekvieno tešlos gabaliuko dėkite po obuolio skiltelę ir užspauskite per centrą kraštelius.
Kepkite iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių. Pabarstykite cukraus pudra.