Lęšių ir morkų salotoms reikės:
- Žaliųjų lęšių
- Šviežių morkų
- Mėlynojo svogūno
- Šviežių petražolių
- Fetos sūrio
- Alyvuogių
Padažui reikės:
- Alyvuogių aliejaus
- Obuolių sidro acto
- Medaus
- Garstyčių
- Imbiero miltelių
- Paprikos miltelių
- Čersnako (smulkiai supjaustyto)
Gaminimo eiga:
Kaip atskleidžia K. Starkienė, šias salotas visada gamina „iš akies“. Pirmiausia reikia išvirti lęšius santykiu 1:2 – viena dalis lęšių ir dvi dalys vandens. Įmesti lauro lapą, svogūną, česnako skiltelę. Virti apie 25 minutes, druską berti virimo pabaigoje. Lęšius nukošti ir laikyti stikliniame indelyje šaldytuve.
Pagaminti padažą – į nedidelį dubenėlį sudėti visus padažo ingredientus ir labai gerai išmaišyti.
Į dubenį sudėti virtus lęšius, stambiai sutarkuotas morkas, smulkiai supjaustytą mėlynąjį svogūną, bei daug sukapotų petražolių. Fetą sutrupinti ir taip pat suberti į dubenį. Apibarstyti žiupsneliu druskos ir supilti padažą. Salotas labai gerai išmaišyti ir palikti bent dvidešimčiai minučių, kad padažas įsigertų į morkas.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































