Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Sumuštiniai tikrai gali būti nenuobodūs, jeigu išbandysite įvairias variacijas. Sumuštinis su kremine užtepėle, keptas pievagrybiais ir daržovėms nepaliks abejingų.
Paprasta pagaminti, gerai visiems žinomi ir maistingi ingredientai, o skonis puikus!
Sumuštinis su pupelių užtepėle ir keptais pievagrybiais
Ko reikės (užtepėlei): 250 g šviežių burokėlių; 250 g konservuotų/virtų/garuose ruoštų pupelių; 1 citrinos sulčių; 2 v.š. tahini pastos; 2 skiltelių česnako; 2 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus; 1/2 a. š. kumino; druskos ir pipirų.
Kaip gaminti:
Burokėlius nulupame, nuplauname, supjaustome ketvirčiais ir dedame į kepimo skardą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min., kol suminkštės.
Visus ingredientus skirtus užtepėlei sudedame į maisto trintuvą ir sutriname iki kreminės konsistencijos.
Sumuštiniams reikės: viso grūdo duonelės; keptų pievagrybių; salotos lapelių; pomidoro ar paprikos.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Wise Taste.