Ji siūlo pagaminti kiek kitokius cepelinus - virtų bulvių ir varškės cepelinus su mėsos įdaru. Užtruksite vos pusvalandį, jeigu turėsite pasiruošę iš anksčiau mėsytės įdarą.
Jums reikės:
7 - 8 bulvių, 150 gr. varškės, 1 kiaušinio, 3 v. š.bulvių krakmolo, druskos
Įdarui:
0.5 kg. triušienos užpakalinių kumpelių ("Lapino puota"), svogūno, sviesto ir aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Išvirtas su druska bulves sugrūdau. Varškę, kiaušinį sumaisiau ir sudėjau į bulves. Į bulvių ir varškės masę įdėjau krakmolo ir dar kartu viską sumaišiau.
Virtus triušienos kumpelius nukaulinau ir mėsytę smulkiai supjausčiusi pakepinau su svogūnu (įdaras cepelinams paruoštas).
Beliko formuoti cepelinus. Į puodą, su verdančiu vandeniu įdėjau druskos ir ištirpinto krakmolo (1.5 v.š. krakmolo ištirpinau stiklinėje vandens ).
Į puodą sudėjau cepelinus ir jiems iškilus viriau apie 7 min. Štai ir viskas. Cepelinai paruošti.
Patiekiau su svogūnu padažu. Skanaus