Traškus bulvinis blynas su burata
Dvejiems dideliems blynams reikės:
- 650 g bulvių tarkių
- 100 g kietojo sūrio Viržinis
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 325 g kokybiškų kvietinių miltų
- 325 ml vandens
- 1 vnt. šakelės rozmarino
- 4-5 valg. š. rūkyto alyvuogių aliejaus
Taip pat reikės:
- 50-70 g kietojo sūrio Viržinis
- 1 vnt. burata sūrio
- ~20 vnt. mažų, įvairiasplavių vyšninių pomidoriukų
- 100 g vytinto kumpio
- Šiek tiek kedro riešutų
- Šiek tiek mikro bazilikų (arba smulkintų baziliko lapelių)
Bulves nuskuskite, švariai nuplaukite ir sutarkuokite per vadinamąją burokinę tarką. Tarkius nuplaukite su šaltu vandeniu, kad nusiplautų krakmolo perteklius. Nuspauskite vandenį ir sudėkite į dubenį. Jei turite, nuspaudimui naudokite sūrmaišį, tai labai palengvins darbą.
Sutarkuokite sūrį ir sudėkite jį į bulvių tarkius, suberkite druską ir šviežiai maltus juoduosius pipirus. Suberkite miltus, supilkite vandenį, sudėkite susmulkintą rozmarino šakelę, įpilkite rūkytą aliejų ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis ir dėkite į norimą kepimo indą su kepimo popieriumi. Suformuokite blyną ir užtarkuokite dar sūrio.
Taip paruoštą bulvinį blyną su sūriu dėkite į iki 180 ºC laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių. Blynas turi iškepti traškus ir paskrudęs.
Iškepusį blyną išimkite iš kepimo indo ir apverskite, kad traškioji pusė liktų apačioje. Į blyno vidurį dėkite buratą ir ją paskirstykite per visą blyną. Pomidoriukus perpjaukite per pusę ir paskirstykite ant blyno su burata. Taip pat paskirstykite plonai pjaustytą vytintą kumpį ir apibarstykite kedro riešutais bei baziliku.
Skanaus.
Pavasariška, greitai paruošiama pica su smidrais
Dvejoms picoms reikės:
- 250 g kreminio sūrio su brandintu ožkos sūriu
- Keleto šakelių šviežio čiobrelio
- 0,5 vnt. citrinos žievelės
- Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 vnt. picos padų Pizza Palla
- 2 vnt. ryšulėlių smidrų
- Šiek tiek mocarelos sūrio
- Keleto gabalėlių vytinto kumpio
- Šiek tiek čili pipiro
- Šlakelio kokybiško alyvuogių aliejaus
Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite susmulkintą čiobrelį, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų ir gerai viską išmaišykite.
Smidrus nuplukite, nulaužkite jų galus ir dėkite į verdantį vandenį kelioms minutėms, kad šiek tiek suminkštėtų. Kiek laiko laikyti smidrus karštame vandenyje priklausys nuo jūsų naudojamų smidrų storio. Ploniems užteks ir minutės, storesniems reikės apie 3 minučių.
Ant mažiau paskrudusios picos pado pusės tepkite paruoštą kreminį sūrį, išdėliokite smidrus, paskirstykite plėšytą mocarelą ir dėkite kepti į iki 200 - 220 ºC laipsnių įkaitintą grilių su deflektoriumi, ir kepkite tiesiai ant grotelių 5-6 minutes.
Ant iškepusios picos paskirstykite vytinto kumpio, užberkite riekelėmis smulkinto čili pipiro ir apšlakstykite šlakeliu kokybiško alyvuogių aliejaus.
Skanaus.
Laida „Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3!