Svogūnas
Kol jūsų kepsninė dar neatvėso, prieš šakutės pritvirtinkite svogūną ir juo patrinkite tarp grotelių. Svogūnų sultys išvalys nešvarumus ir padės pašalinti įstrigusį maistą.
Actas
Purškiamame buteliuke sumaišykite 500 mililitrų acto ir tiek pat vandens. Gautą tirpalą užpurkškite ant grotelių bei visos kepsninės ir palikite 10 minučių. Galiausiai viską kruopščiai nuvalykite.
Kava
Dar vienas būdas, padėsiantis išvalyti nešvarumus – kava. Pabandykite kepsninės groteles ištepti kavos tirščiais ir kurį laiką palaikyti. Kavoje esanti rūgštis atitirpina prisikaupusius nešvarumus ir padeda greitai ir lengvai juos pašalinti.
Soda
Ant kepimo grotelių pabarstykite sodos ir šiek tiek ištirpinkite vandenyje, kurį naudosite valymui. Naudokite šveitimo kepinę ir groteles šveiskite tol, kol nebeliks kepimo sodos, o grotelės blizgės.
Alus
Ant dar šiltų kepimo grotelių supilkite pusę butelio alaus ir nuvalykite kokiu laikraščiu ar vieliniu šepečiu. Netrukus pamatysite džiuginantį rezultatą.
Karštas vanduo ir folija
Jei ant grotelių dar yra maisto likučių, nuplaukite juos karštu muiluotu vandeniu. Jei neturite specialaus kepsninės šepečio, paviršių nušveiskite folija ir toliau naudokite kepsninę.