• Kiaušinių baltymai yra vertingiausi iš visų maisto produktų baltymų. Jų organizmas įsisavina net 98 proc. Juose labai gerai subalansuotos visos amino rūgštys, kurių organizmas pats negali pasigaminti.
• Suvalgęs vieną kiaušinį suaugęs žmogus gauna apie 30-40 proc. rekomenduojamos paros normos (RPN) vitamino B12, apie 15-20 proc. RPN fosforo, iki 10-20 proc. RPN cinko, seleno ir vitamino B2 bei patenkina apie 40-65 proc. pagrindinių amino rūgščių poreikį.
• Maistinė kiaušinių vertė priklauso nuo baltymo ir trynio cheminės sudėties, kurią lemia vištos veislė, lesalas, laikymo būdas ir metų laikas.
• Maistui rekomenduojama vartoti tik šviežius, nesuskilusius ir kruopščiai nuplautus kiaušinius. Geriausia – virtus ar keptus. Nuplovus kiaušinius visada reikia nusiplauti ir rankas.
• Šiluma apdorotas kiaušinis geriau įsisavinamas, negu žalias. Tinkamai apdoroto kiaušinio trynys neturi būti nei skystas, nei minkštas.
• Bet kurio amžiaus vaikams galima duoti valgyti tik kietai virto (5-10 min.) kiaušinio.
• Ant kiaušinio esantys skaičiai reiškia dedeklių vištų laikymo būdą (1-laisvai laikomų, 2-laikomų ant kraiko, 3-narvuose). 0 žymimi ekologiniuose ūkiuose laikomų vištų kiaušiniai. Lietuvoje padėti vištų kiaušiniai žymimi LT.
• Kiaušiniai skirstomi į A arba „šviežius“ ir B klases. Parduotuvėse gali būti parduodami tik A klasės kiaušiniai.
• A klasės kiaušiniai skirstomi į svorio kategorijas: S – maži (iki 53 g), M – vidutiniai (nuo 53 g iki 63 g), L – dideli (nuo 63 g iki 73 g), XL – labai dideli (didesni nei 73 g). Svorio kategorijos turi būti pažymėtos ant kaušinių pakuočių. Galima fasuoti ir skirtingų A klasės dydžių kiaušinius, tačiau tai turi būti nurodyta ant pakuočių.