Nedaugelyje restoranų apsauga jus apieškos prieš leisdama užsisakyti. Tačiau maisto mėgėjams Kardife teks tai patirti, jei jie norės papietauti restorane, kuris neseniai buvo atidarytas veikiančiame kalėjime ir kuriame klientus aptarnaus nesunkus nusikaltimus įvykdę kaliniai, informuoja BBC naujienų tarnyba.
Restoraną atidarė labdaros organizacija „Clink Charity“, kuri siekia padėti bausmę atlikusiems asmenims daugiau nebenusikalsti suteikdama jiems galimybę įgauti kokios nors kvalifikacijos.
Į kalėjimo restoraną atvykusius svečius apieškos apsaugą, o vėliau jie galės pasimėgauti kalinių gamintu ir patiektų maistu. Prieš rezervuodami staliuką klientai privalės užpildyti tam tikrą formą, kurią svarstys apsauga, o atvykdami į restoraną turės turėti asmens dokumentą su nuotrauka. Prieš sėsdami prie stalo lankytojai apsaugininkams turės atiduoti savo mobiliuosius telefonus.
Labdaros organizacija „Clink Charity“, kurią įkūrė profesionalus virtuvės šefas Albertas Kriši (Alberto Crisci), siekia apmokyti buvusius kalinius ir įdarbinti viešojo aptarnavimo sektoriuje. Šiuo metu jau veikia organizacijos atidarytas restoranas Satone (Sutton), Sario (Surey) grafystėje, ir ieškoma naujų kalėjimų kitiems restoranams.
Kardifo kalėjimo restorane bus galima paskanauti, pavyzdžiui, raviolių su špinatais ir rikotos sūriu už 5,5 svaro sterlingų. Žuvies patiekalas kainuos 11,25 svaro sterlingų, o naminių ledų porciją kainuos 4,75 svaro sterlingų.
Baldus restoranui taip pat pagamino kaliniai. Vienintelis skirtumas tarp kalėjime veiksiančio ir įprasto restorano bus tas, kad jame nebus alkoholio, o visi valgymo įrankiai bus plastmasiniai.
Statistika rodo, kad pakartotinai nusikalsta 50 proc. jau kalėjusių žmonių. „Clink Charity“ teigia, kad tarp jos „mokinių“ pakartotinio nusikalstamumo rodiklis siekia 20 proc.