• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdiniai meduoliai – be jų švenčių laukimas neįsivaizduojamas, o namai, kvepiantys šiais gardėsiais kaip mat apsigaubia jaukumu ir šiluma. Tinklaraštininkė Jurgita su skaitytojais dalinasi nuostabių meduolių recepru ir ragina jau dabar nudžiuginti šeimą šventiniais gardėsiais.

Kalėdiniai meduoliai – be jų švenčių laukimas neįsivaizduojamas, o namai, kvepiantys šiais gardėsiais kaip mat apsigaubia jaukumu ir šiluma. Tinklaraštininkė Jurgita su skaitytojais dalinasi nuostabių meduolių recepru ir ragina jau dabar nudžiuginti šeimą šventiniais gardėsiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meduoliams reikės: 2 kiaušinių (M dydžio), 130 gr. rudojo cukraus, 100 gr. sviesto arba margarino, 100 gr. medaus, apie 500 gr. miltų, 3 a.š. prieskonių meduoliams, 1 a.š. sodos.

REKLAMA

Glajui reikės: 1 kiaušinio baltymo, 200 gr. cukraus pudros, citrinos rūgšties (pagal skonį).

Meduolių gaminimas:

Į dubenį pilame išplaktus kiaušinius, dedame medų, cukrų, sviestą (margariną). Dubenį dedame ant vandens garų ir maišome, kol ištirps cukrus. Nukėlę nuo garų supilame actu nugesintą sodą, greitai išmaišome. Suberiame prieskonius, išmaišome. Beriame miltus, užminkome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą.

REKLAMA
REKLAMA

Jei reikia, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite. Tešlą dedame 20-30 min. į šaldytuvą. Iškočiojame 0,5 cm. lakštą, išspaudžiame meduolius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min., kol meduoliai pakyla ir gražiai paruduoja.

Išspauskite iš karto visus meduolius, nes jie kepa taip greitai, kad nespėsite kočioti tešlos, jei lauksite, kol keps 1 skarda. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Glajaus gaminimas

Cukraus pudrą, baltymą ir šaukšte vandens ištirpintą citrinos rūgštį maišome mediniu šaukštu, kol gausime vientisą glajų. Jei gajus labai skystas - įberkite dar pudros. Jei per tirštas - įpilkite truputį vandens. Pilame glajų į konditerinį maišelį ir dekoruojame meduolius.

Šaltinis: Jurgitos receptai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų