• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Namuose turite mėsos, bet niekaip nesugalvojate ką iš jos pagaminti? Išbandykite šį paprastą kaimiškų kotletų receptą, kuriuo su skaitytojais dalinasi tinklaraščio Samčio užrašai autoriai. 

3

Namuose turite mėsos, bet niekaip nesugalvojate ką iš jos pagaminti? Išbandykite šį paprastą kaimiškų kotletų receptą, kuriuo su skaitytojais dalinasi tinklaraščio Samčio užrašai autoriai. 

REKLAMA

Reikės:

500 gr. maltos mėsos ( naudojau kiaulieną), 2 kiaušiniai, 1 svogūnas, 2 skiltelės česnako, 5 pievagrybiai, 1 riekelė baltos duonos, 1 st. džiuvėsėlių, aliejaus kepimui, druska, pipirai.

Gaminimas:

Į maltą mėsą mušame kiaušinį, dedame vandenyje išmirkytą ir nuspausta duoną, įtarkuojame svogūną, beriame druską ir pipirus ir gerai išminkome.

Pievagrybius susmulkiname ir apkepiname šlakelyje aliejaus. Sudedame išspaustus česnakus ir dar pakepiname, kol pasklis česnako kvapas. Atvėsiname įdarą.

Iš faršo formuojame blyną, dedame šaukštą įdaro ir formuojame kotletukus.

Kiaušinį išplakame su druska ir pipirais. Kotletą apvoliojame kiaušinio plakinyje, tada apvoliojame džiuvėsėliuose.

Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepiname gerai.

Dedame į puodą, įpilame šiek tiek vandens arba sultinio ir patroškiname kelias minutes.

Valgome su burokėlių salotomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų