Jums reikės:
cukinijų, česnako, pipirų žirnelių, krapų, kalendros, raudonosios paprikos, lauro lapelių.
Marinatui: 600ml vandens, pusantro valgomojo šaukšto druskos, 180 gramų cukraus, 9 procentų acto 150 ml.
Iš pradžių cukinijas supjaustykite griežinėliais arba pailgomis skiltelėmis. Į sterilius stiklainius įmeskite lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, mažais gabalėliais supjaustytos paprikos, kalendros ir česnako skiltelę. Sudėkite cukinijas.
Tuomet į vandenį berkite cukrų, druską, užvirinkite. Supilkite actą, kelias minutes pavirkite. Užpilkite marinatą ant cukinijų.
Palaikykite maždaug 10 min. Nupilkite atgal į puodą, vėl užvirinkite, užpilkite ant cukinijų bei sandariai užsukite. Stiklainius apverskite bei šiltai užklokite, kol visiškai atvės. Rekomenduotina laikyti rūsyje. Skanaukite!
Pastebėjimas: Marinatas toks saldžiarūgštis. Aš juo marinuoju įvairias daržoves nekeisdama proporcijų, nes atradau sau idealias. Labai viliuosi, kad patiks ir Jums!
Pastebėjimas: Tikslių cukinijų ir kitų ingredientų proporcijų neįmanoma nurodyti, kuo daugiau cukinijų sutalpinsite, tuo mažiau marinato prireiks. Man šio užteko maždaug 4-5 stiklainiukams.
Šaltinis: https://aj-receptai.blogspot.com/