Todėl prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi patarimais, kaip protingai ir tvariai panaudoti nuluptas mandarino žieveles.
Žievelės – kulinarinėms kelionėms iš namų
Ryškiai oranžinės spalvos vaisius pastebi kiekvienas, o pastebėję – negali pamesti iš galvos. Nevalia išmesti ir nuluptų mandarinų žievelių, kurios Azijos šalių virtuvėje yra vienas dažniausiai naudojamų maisto pagardų.
Džiovintos mandarinų žievelės patiekalams suteikia išskirtinį skonį, todėl viename šaukšte bus jaučiamas tiek kartumo, tiek saldumo prieskonis. Jos taip pat dažnai naudojamos žolelių arbatoms gaminti, mat pasižymi puikiomis antioksidantinėmis savybėmis bei nemažu kiekiu vitamino C.
Nors mandarinų žievelės mūsų šalies kulinarijoje nėra itin dažnas svečias, jas paprasta pasiruošti ir naudoti visus metus. Minėtas prekybos tinklas perspėja, jog nereikėtų išsigąsti pastebėjus, kaip tamsėja džiovinama mandarino žievelė – tai visiškai natūralu!
Šaukštelis saldumo
Mandarinų cukrų pasigaminti gana paprasta, greita ir nesudėtinga, o juos mėgautis galima ištisus metus. Atsargiai sutarkuokite oranžinę žievelės dalį bei venkite karčios baltos vaisiaus dalies, gerai sumaišykite sutarkuotas žieveles su granuliuotu cukrumi ir voilà!
Skanaukite mandarinų cukrų gerdami arbatą, kepdami keksiukus ar gražiai supakuotą dovanokite artimiesiems. Minėtas prekybos tinklas ragina jus nepamiršti ir šį cukrinį stebuklą laikyti sandariame inde ilgesniam šviežumui užtikrinti.
Cukruotas mandarinų malonumas
Vieni smaližiai renkasi skanauti šokoladą, kiti – mandarinus. Tai ne tik natūralus vitaminų šaltinis, bet ir garantuota saldi akimirka, tad kodėl ja nesimėgauti bent šiek tiek ilgiau?
Išbandykite pasigaminti mandarinų cukatus. Mandarinus kruopščiai nuplaukite, žieveles nulupkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Į puodą įpilkite vandens, įberkite cukraus ir sirupui užvirus sudėkite mandarinų žieveles.
Šiek tiek palaukus, skonis bus nepakartojamas, o šaldiklyje laikomi cukatai nesudžius bei bus visada po ranka, rašoma pranešime spaudai.