Tešlai: 2 kg virtų su lupena bulvių; 2 kiaušinio trynių; krakmolo tiek, kad sudarytų 1/4 bulvių masės, apie 250 g.
Įdarui: 500 g virtos vištienos; virtos morkos; svogūno; druskos; pipirų; ; 100 ml sultinio nuo mėsos; šaukšto sviesto.
GAMINIMAS
Bulves nulupti, sumalti mėsmale, suminkyti kartu su tryniais, krakmolu ir druska. Masė beveik nelimpa prie rankų.
Mėsą sumalti, morką taip pat, supilti sultinį, druską, pipirus. Svieste pakepti smulkiai pjaustytą svogūną ir viską sumaišyti. Įdaras turėtų būti sūrokas, jaustis pipirai.
Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius cepelinus. Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kai jau iškils, 10 minučių.
Patiekti su rūkytų lašinukų ir svogūno padažu bei grietine, arba išlydyti keptuvėje sviesto, grietinės, pasūdyti ir užpilti cepelinus.
Šaltinis: worldrecipes.eu