Viena iš priežasčių, kodėl reikėtų neišpilti nuo makaronų virimo likusio vandens – jis yra kone būtinas ingredientas makaronų padažams gaminti tokiems patiekalams kaip „cacio e pepe“ ar „aglio e olio“. Į gaminamą padažą pilamas makaronų virimo vanduo suteikia ryškesnį skonį ir padeda makaronams bei padažui „prilipti“ vienas prie kito.
Dar viena nauda – tokį vandenį galima panaudoti vėliau. Rachael Ray siūlo likusį makaronų vandenį užšaldyti ledo kubeliais ir iš šaldiklio ištraukti, kai tik to prireiks. Galima įdėti juos į sriubas vietoj sultinio arba naudoti padažui tirštinti.
Nuo makaronų virimo likęs vanduo praverčia ir kepant duoną ar picos pagrindą. Tiesiog pakeiskite paprastą vandenį likusiu nuo makaronų virimo. Dėl papildomo krakmolo vandenyje jūsų duona geriau paruduos, o pluta bus ypač traški.
Tik nepamirškite patikrinti, ar vanduo nėra labai sūrus. Jei taip yra, iš duonos recepto išimkite druską, kad ji nebūtų per sūri, rašoma mashed.com.