Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Carelia pačios geriausios
Skoniai ir tekstūra tikrai skiriasi.Norint įvertint reikia daugiau veislių sodint.Camelia skystoka,bet man skani. Dėl skonio nesiginčijama.
Vineta puiki, bet colomba ankstyvesnė.Alouete mane
nustebino.Nukasus perrenkant buvo visos sveikos. Vineta, camelia, colomba buvo daugokai įpuvusių. Colombą dėl ankstyvumo visada auginsiu.šiais metais auginsiu dar ir karalienę Aną.
Geriausios bulves yra senibines baltosios ir geltonos, dabar tai reklama jos visos vienodos. Anksciau isvirus bulves visas kiemas kvepejo o dabar to nebera.
@Aidas -verdant bulves užmeti lašinukų,puodas nesitaško ir kiemas pakvimpa senove....
kiekvienas bulvių sėklų augintojas reklamuoja savas platinamas veisles...O čia žydportalis+tėvė3 konglomeratas savo rėmėjus taip reklamuoja...
@nu Auginkit, išragaukit,tada galėsit padakyt kokia reklama.
Juozas PUKELIS, Šakių r. bendrovės „Šaka“ vadovas
Mūsų turima informacija, tarp populiariausių bulvių veislių išlieka gerai žinomos Laura ir Vineta, jas pasivijo Jelly veislės bulvės. Veislių populiarumo kriterijai irgi tie patys, tradiciniai: skonio savybės, derlingumas, išvaizda, žinomumas. Sėklinių bulvių užsakymai prasideda jau ankstyvą rudenį, dar nenuėmus viso derliaus.....
Jos išsiskiria skoniu ir krakmolingumu....

@anti reklama Jei nesate tikri, kokio krakmolingumo bulves turite, galite atlikti greitą eksperimentą. Į indą sumaišykite 1 dalį druskos su 11 dalių vandens ir įdėkite bulvę. Krakmolingos bulvės beveik visada nuskęs į ąsočio dugną, o nekrakmolingos – plūduriuos.
@paprastai O cepelinam kokios tinka? Paskenduol
@nu Paskenduolės?
tiek žinių norintiems žinoti
tiek žinių norintiems žinoti
@paprastai -Skaniausios bulvių veislės maistui.
VINETA....Tai ankstyvoji veislė. Gumbai ovaliai apvalūs su mažomis akutėmis. Šiek tiek tinklinė odelė, geltona. Minkštimas šviesiai geltonas, po virimo patamsėja labai mažai. Tai universali veislė (vidutiniškai krakmolinga). Tinka gaminti cepelinams, kugeliui, bulvių košei. Jos taip pat tinka kepti, skrudinti, gaminti mišrainėms, kepti traškučiams. Virti sriubai ir daržovių troškiniams.

Laura. Vidutinio ankstyvumo veislė. Gumbai taisyklingos ovalo formos. Bulvės odelė raudona su tamsaus lygaus atspalvio žieve. Minkštimas geltonas. Bulvės miltingos ir tinkamos skrudint, kepti. Kepant nekeičia spalvos, todėl gražiai atrodys sriubose, salotose. Puikiai tiks kepti bulvinius blynus.
REKLAMA
REKLAMA

Skaitomiausios naujienos




Į viršų