„Vartojant jogurtą su vaisiais reikia atsižvelgti į keletą dalykų, – sakė „Chemist Click“ vaistininkas Abbasas Kanani. – Derinant citrusinius vaisius su jogurtu gali atsirasti virškinimo diskomfortas, nes šiuose vaisiuose yra daug rūgšties. Jei turite jautrų skrandį ar virškinimo problemų, turėtumėte stebėti, kaip jūsų organizmas reaguoja į šį derinį.“
„Valgant vaisius ir jogurtą kartu kai kuriems žmonėms gali pūsti pilvą, tačiau tai priklauso nuo individualaus žmogaus, – sakė A. Kanani. – Geriausia yra klausyti savo organizmo ir rinktis tinkamą maistą.“
Jei vartojant jogurtą ir vaisius kyla žarnyno problemų, tikėtina, kad tai susiję su laktozės netoleravimu, rašo express.co.uk.
Laktozė yra pieno produktuose, pavyzdžiui, jogurte, esantis cukrus, kurio kai kurie žmonės gali netoleruoti
Laktozės netoleravimo požymiai yra šie: pilvo diskomfortas, dujų kaupimasis, viduriavimas, vidurių užkietėjimas ar pykinimas pavartojus maisto produktų ar gėrimų, kurių sudėtyje yra laktozės.
Jogurto ir vaisių derinys gali būti tikrai sveiki pusryčiai, jei šis maistas netrikdo skrandžio veiklos. Graikiškame jogurte yra daug maistingųjų medžiagų – nuo vitamino B12 iki kalcio ir jodo.
Dietologė Natalie Olsen patvirtino, kad graikiškas jogurtas gali pagerinti kaulų sveikatą, sureguliuoti kraujospūdį ir sumažinti diabeto riziką.
Į graikišką jogurtą galima dėti įvairių vaisių – nuo mėlynių iki braškių ir bananų. Nacionalinė sveikatos tarnyba rekomenduoja kasdien suvalgyti bent penkias porcijas vaisių ir daržovių.
Taigi, suvalgę saują įvairių vaisių iš pat ryto, jau esate pakeliui į šį rekomenduojamą tikslą. Mitybos specialistė Kathy Warwick patvirtino, kad bananuose gausu kalio, o tai reiškia, kad jie gali padėti palaikyti reguliarų širdies plakimą.
Vaisiai paprastai turi mažai kalorijų, pabrėžia Nacionalinė sveikatos tarnyba, todėl jie yra puikus pasirinkimas, kai stengiatės išlaikyti ar pasiekti sveiką svorį.