Šie kepti granolos batonėliai yra tikras išsigelbėjimas saldumynų mėgėjams. Jie ne tik traškūs, bet skanūs ir sveiki.
Kepti granolos batonėliai
Jums reikės:
200 g avižinių dribsnių; 70 g migdolų riešutų, pasmulkintų; 70 g saulėgrąžų; 5 š. maltų linų sėmenų; žiupsnelis druskos; 1 a. š. malto cinamono; 6 minkštos datulės, supjaustytos į 4-6 dalis (jei kietos, pamirkyti šiltame vandenyje apie 30 min.); 60 g riešutų sviesto; 80 g kokoso aliejaus; 100 ml klevų arba ryžių sirupo (naudojau kiekvieno po 50 ml)
Kaip gaminti:
Avižinius dribsnius, riešutus ir saulėgrąžas suberiame į kepimo skardą ir šauname į iki 160°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 15 min. kol švelniai apskrus. Į dubenį suberiame švelniai paskrudintus avižinius dribsnius, riešutus, saulėgrąžas, taip pat maltus linų sėmenis, druską, cinamoną ir datules. Viską sumaišome.
Riešutų sviestą, kokoso aliejų, klevų ir/arba ryžių sirupą supilame į nedidelį puodą ir maišant kaitiname, kad viskas gerai susimaišytų. Gautą masę užpilame ant masės dubenyje ir gerai išmaišome, kad gerai pasidengtų visi sausi ingredientai.
Viską sukratome į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (34×24 cm) ir paskirstome. Kad masė gerai susipresuotų, ant viršaus uždedame kepimo popierių ir per visą plotą gerai paspaudinėjame su plokščiu stiklinės ar kito indo dugnu.
Šauname į 160°C orkaitę ir kepame apie 25 min. kol krašteliai gražiai paruduos. Ištraukus iš orkaitės leidžiame pilnai atvėsti kepimo inde. Tik pilnai atvėsęs kepinys tampa kietas ir traškus.
Paėmus už kepimo popieriaus kraštelių ištraukiame iš kepimo indo ir padedame ant stalo ar didesnės pjaustymo lentelės. Supjaustome norimo dydžio batonėliais. Laikome sandariame inde.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @valgykimesveikiau.