• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais griliaus mėgėjai atsisako kepti vištieną būtent dėl sauso jos skonio. Tačiau tinklaraštininkė Renata išbandė šį vištienos marinatą, kuris suteikė mėsai ypatingą skonį. Taip marinuota paukštiena tiks tiek prie griliaus, tiek kepimui keptuvėje.

29

Kartais griliaus mėgėjai atsisako kepti vištieną būtent dėl sauso jos skonio. Tačiau tinklaraštininkė Renata išbandė šį vištienos marinatą, kuris suteikė mėsai ypatingą skonį. Taip marinuota paukštiena tiks tiek prie griliaus, tiek kepimui keptuvėje.

REKLAMA

Vištienos šašlykams reikės (1 kg): 2 l žalios arbatos, 2 vš. druskos, 100ml kepimui tinkamo aliejaus, 1 vš. prieskonių paukštienai mišinio, 1 laimo sulčių, 8-10 česnako skiltelių (ar 1vš. maltų česnakų žiedų)

Gaminimas

Pirmiausiai paruošiu arbatą, užpilu žalios arbatos lapelių 2l vandens ir į indą suberiu druską. Maišau, kol arbatos lapeliai nudažo vandenį ir ištirpsta druska.

Palaukiu, kol arbata atvės ir tuomet į ją sudedu paukštienos gabalus. Pridengiu lėkštute ir palieku mirkti 2-3h.

Mėsą ištraukiu iš skysčio, pasausinu popieriniais rankšluosčiais ir dedu į gilų indą.

Supilu aliejų, sudedu prieskonius, supilu laimo sultis ir smulkiai kapotą česnaką.

Rankomis įminkau prieskonius ir palieku bent 1h marinuotis.

Kepu sausoje keptuvėje po 5-7min. iš abiejų pusių arba ant žarijų, stebint apskrudimą.

Tiekiu su daržovių salotomis.

Šaltą pjaustau plonomis riekelėmis ir gaminu šviežių daržovių salotas su paukštiena ir mėgstamu padažu.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltinis: http://kumutesvirtuve.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų