Iš normos marinato užpyliau 6 l agurkų: Agurkų pagal poreikį.
Marinatas: 3 l vandens; 5 v. š. druskos; 1 st cukraus; 0,5 l acto; Kelios skiltelės česnako; Keli krapų žiedai; Saujelė vyšnių lapų; Saujelė juodųjų pipirų grūdeliais; 4 – 6 lauro lapai.
Stiklainius švariai išplauname ir iškaitiname. Agurkus nuplauname, nupjaustome galiukus. Į puodą sudedame marinatui skirtus produktus ir paverdame. Išgriebiame lapus. Po truputį dedame agurkų.
Juos šiek tiek pakaitiname. Sudedame į stiklainius. Marinatą dar kartą užverdame ir užpilame juo agurkus. Stiklainius užsukame, apverčiame dangteliais žemyn. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.