Kai kurie maisto produktai taip pat gali padėti mums išvalyti kraują ir išvengti kraujo krešulių susidarymo, o kai kurie gali kovoti su nemaloniu burnos kvapu.
„Bright Side“, pateikia keletą patarimų, kaip pašalinti toksinus iš savo kūno
Avokadai pašalina toksinus iš kepenų.
Avokadai mažina cholesterolio kiekį ir plečia kraujagysles. Avokaduose yra maistinės medžiagos, vadinamos glutationu, kuris blokuoja mažiausiai 30 skirtingų kancerogenų ir padeda kepenims detoksikuoti sintetines chemines medžiagas. Žmonėms, turintiems aukštą kraujospūdį, šie vaisiai yra ypač vertingi, nes padeda natūraliai jį sumažinti ir išvengti širdies ligų, insulto rizikos.
Ananasai skaido cholesterolį.
Ananasuose yra natūralaus riebalų deginančio bromelaino, kuris padeda mūsų organizmui skaidyti baltymus ir juos virškinti. Ananasai ypač efektyviai skaido cholesterolį ir pašalina jį iš organizmo. Jie skystina kraują ir skaido kraujo krešulius. Ananasus geriausia valgyti šviežius, o konservuotų ananasų nepatartina, nes konservavimo procese sunaikinamas fermentas bromelainas.
Rauginti kopūstai pašalina toksinus ir suteikia skaistesnę odą.
Rauginti kopūstai prilygsta probiotikams ir yra pilni skaidulų, dėl to sumažėja pilvo pūtimas, pilvas pasidaro plokštesnis, o oda skaistesnė. Rauginti kopūstai padeda jūsų organizmui efektyviau įsisavinti vitaminus ir mineralus. Tai suteikia jums daugiau energijos, nes organizmas mažiau jos sunaudoja virškinimui.
Švieži ir džiovinti abrikosai pašalina vidurių užkietėjimą.
Džiovinti abrikosai yra žinomi dėl natūralaus vidurius laisvinančio poveikio. Jei esate linkę į vidurių užkietėjimą, šis produktas suteiks jums valomąjį poveikį. Švieži abrikosai turi didžiulį skaidulų kiekį, kuris padeda ilgiau išlikti sočiam. Šis vaisius taip pat turi daug antioksidantų bei padeda jūsų akims išlikti sveikoms.
Greipfrutas suteikia jums papildomos energijos ir formuoja juosmenį.
Greipfrutuose yra cheminių junginių, kurie gali padidinti medžiagų apykaitą ir skatinti svorio kritimą. Juose taip pat yra daug skaidulų, kurios suteikia sotumo jausmą ir gali padėti subalansuoti cukraus kiekį kraujyje.
Greipfrutų detoksikacijos pagrindas yra ši taisyklė: mėgaukitės puse greipfruto prieš kiekvieną valgį savaitę, kad gautumėte papildomą maistinių medžiagų, tokių kaip ląsteliena, vitaminai A ir C, dozę.