Įdaras:
1 svogūnas, 20 gr. lydyto sviesto, 1 st. virtų grybų, 1 šaukštas džiuvėsėlių.
Kukuliams:
8 bulvės, 1 kiaušinis, 2 šaukštai krakmolo, druskos.
Gaminimas:
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Sudėkite supjaustytus grybus ir pakepinkite kelias minutes. Suberkite džiūvėsėlius, išmaišykite ir atvėsinkite.
Išvirkite bulves su lupenomis, nulupkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Išplokite paplotėlius, dėkite įdaro ir formuokite kukuliukus.
Autoriai rekomenduoja virti riebaluose, bet aš viriau vandenyje, kaip virdavo mano šeimoje.
Valgome su grietinės padažu.