Reikės: 600 ml riebaus kefyro; 250–300 g švelniai marinuotų burokėlių (geriausia naminių); 150 g agurkų (apie 2 vidutinio dydžio agurkų); 40 g svogūnų laiškų (apie 12 svogūnų laiškų); 1/2 nedidelio svogūno; 15 g krapų (apie 2 kupinų valgomųjų šaukštų susmulkintų krapų); 1–3 valgomųjų šaukštų burokėlių marinato; 1 valgomojo šaukšto balzaminio acto ar kitokio acto, jei trūksta rūgštumo; 4–5 valgomųjų šaukštų virinto atvėsinto vandens; 2 kietai virtų kiaušinių; druskos, pipirų.
Į kefyrą sudėkite burokėlius, smulkiais šiaudeliais pjaustytus agurkus, smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotus krapus ir smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Išmaišykite. Įpilkite vandens, burokėlių marinato ir, jei trūksta rūgštumo, balzaminio acto. Išmaišykite.
Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Patiekdami apibarstykite tarkuotu arba supjaustytu kiaušiniu.