Laidos viešnia Eglė Juzumienė – maisto fotografė ir tinklaraščio „Mano vaikas valgo viską“ įkūrėja mėgsta įvairias kruopas, o labiausiai – grikius. „Labai mėgstu grikius, grikiai man yra kruopa Nr. 1. Labai skanu grikiai su pesto padažu, mano vaikas labai mėgsta, kai verdu grikių košę su cinamonu ir bananu. O man pačiai vaikystėje patiko grikių košė su kondensuotu pienu“, – įvairius grikių valgymo variantus pristatė Eglė.
„Aš paruošiu pusryčių košę, kepamą orkaitėje. Ją dažnai gaminame savaitgaliais namuose. Tai paprastas, greitai pagaminamas patiekalas, puikiai tiks tiems, kas nemėgsta stovėti prie puodų, nes kepama orkaitėje. Ją galima pasiruošti ir iš vakaro“, – savo patiekalą pristatė Eglė.
Kepta avižinė košė su bananais ir uogomis
Laidos viešnia Eglė Juzumienė rekomenduoja puikaus skonio keptą avžininę košę su bananais ir uogomis, kurią nesunku paruošti, o labai skanu ragauti tiek pusryčių, tiek pietų metu. Labai tinka tiekti su pienu, jogurtu ar tiesiog trintomis mėgstamomis uogomis.
Receptą, ką pagamino Eglė , žiūrėkite vaizdo įraše
Grikių ir kepenėlių kepsneliai
Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti grikių kepsnelius. Greitai paruošiami grikių ir kepenėlių kepsneliai skaniems pietums ar vakarienei. Šie gardūs ir išskirtiniai kepsneliai gali būti puiki idėja norint nustebinti susirinkusius prie stalo artimuosius.
Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše
Perlinių kruopų troškinys
Laidos šefas Tomas Rimydis sako, kad tiems, kas mėgsta troškinius, šis receptas labai patiks. Perlinių kruopų troškinys su džiovintais grybais, kurie suteikia ypatingai puikų skonį.