• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šitaip saldžiarūgščią vištieną ruošiu jau daugelį metų ir esu gaminusi n kartų. O šia idėja pasidalino su manini mano draugė Rasa. Ačiū jai. Vištiena gaunasi iš ties labai skani. Tai viena iš mylimiausių mano šeimos „ale kinietiškos“  vištienos  versijų. Taip ruošti vištieną išmokinau ir savo bendradarbę Miglę. Pavyko ir jai puikiai. Pamėginkite, gal patiks ir jums“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Šitaip saldžiarūgščią vištieną ruošiu jau daugelį metų ir esu gaminusi n kartų. O šia idėja pasidalino su manini mano draugė Rasa. Ačiū jai. Vištiena gaunasi iš ties labai skani. Tai viena iš mylimiausių mano šeimos „ale kinietiškos“  vištienos  versijų. Taip ruošti vištieną išmokinau ir savo bendradarbę Miglę. Pavyko ir jai puikiai. Pamėginkite, gal patiks ir jums“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 5. Užtruksite apie 30 min:

  • 500 g vištienos krūtinėlė;  
  • 2 skiltelės česnako;  
  • 0,5 citrinos sultys;  
  • 4 v. š. kukurūzų krakmolo;  
  • Druskos pagal skonį;
  • 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių;
  • Žiupsnis pipirų;
  • Žiupsnis čili;
  • Aliejaus kepimui, pagal poreikį.

Padažui:

  • Šlakelis aliejaus;
  • 1 svogūnas;  
  • 1 morka;
  • 0,5 citrinos sultys;
  • 1 indelis konservuotų  ananasų;
  •  2 v. š.  pomidorų padažo;
  • Šlakelis aštraus pomidorų padažo;
  • 2 v. š. saldžiarūgščio padažo.

Vištieną supjaustome mažais gabaliukais. Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais, čili, smulkintomis česnako skiltelėmis. Gerai išmaišome ir leidžiame pasimarinuoti bent 0,5 val.

REKLAMA
REKLAMA

Vištienos gabaliukus apšlakstome išspaustomis citrinų sultimis, apvoliojame kukurūzų krakmole ir apkepame aliejuje. Turėtų gautis traškūs gabalėliai.

REKLAMA

Keptuvėje pakaitiname aliejų. Svogūną ir morką nulupame. Morką sutarkuojame šiaudeliais, svogūną supjaustome mažais kubeliais. Įkaitintame aliejuje pakepiname smulkintą svogūną su morka, kol daržovės suminkštės.

Supilame ananasų gabaliukus, įspaudžiame citrinos sulčių, pilame pomidorų padažus ir šiek tiek ananasų konservuotų skystimo. Viską pakaitiname.

Padažas turėtų būti saldžiarūgštis, todėl jį „pataisome“  pagal savo skonį. Vištienos gabaliukus apipilame paruoštu padažu ir patiekiame su ryžiais ir sojos padažu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų