Porcijos 5. Užtruksite apie 30 min:
- 500 g vištienos krūtinėlė;
- 2 skiltelės česnako;
- 0,5 citrinos sultys;
- 4 v. š. kukurūzų krakmolo;
- Druskos pagal skonį;
- 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių;
- Žiupsnis pipirų;
- Žiupsnis čili;
- Aliejaus kepimui, pagal poreikį.
Padažui:
- Šlakelis aliejaus;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 0,5 citrinos sultys;
- 1 indelis konservuotų ananasų;
- 2 v. š. pomidorų padažo;
- Šlakelis aštraus pomidorų padažo;
- 2 v. š. saldžiarūgščio padažo.
Vištieną supjaustome mažais gabaliukais. Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais, čili, smulkintomis česnako skiltelėmis. Gerai išmaišome ir leidžiame pasimarinuoti bent 0,5 val.
Vištienos gabaliukus apšlakstome išspaustomis citrinų sultimis, apvoliojame kukurūzų krakmole ir apkepame aliejuje. Turėtų gautis traškūs gabalėliai.
Keptuvėje pakaitiname aliejų. Svogūną ir morką nulupame. Morką sutarkuojame šiaudeliais, svogūną supjaustome mažais kubeliais. Įkaitintame aliejuje pakepiname smulkintą svogūną su morka, kol daržovės suminkštės.
Supilame ananasų gabaliukus, įspaudžiame citrinos sulčių, pilame pomidorų padažus ir šiek tiek ananasų konservuotų skystimo. Viską pakaitiname.
Padažas turėtų būti saldžiarūgštis, todėl jį „pataisome“ pagal savo skonį. Vištienos gabaliukus apipilame paruoštu padažu ir patiekiame su ryžiais ir sojos padažu.