12 bandelių reikės: 100ml pieno, 1 šaukšto cukraus, 1 šaukštelio sausų mielių, 100g sviesto, 1/4 šaukšto druskos, 250g miltų, 12 vnt. dešrelių.
Aptepimui: 1 mažo kiaušinio
Paruošimas:
1. Pieną sumaišome su cukrumi ir mielėmis, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 10-15min, kol mielės suputos,
2. Didesniame dubenyje, kuriame minkysime tešlą sumaišome persijotus miltus su druska,
3. Į miltų mišinį dedame sviestą ir peilio pagalba kapojame jį nuolat maišant su miltais, kol gausime trupinius. Tai galima atlikti ir trinant pirštais sviestą su miltais,
4. Supilame į gautus trupinius pieną su mielėmis. Iš pradžių maišome šaukštu, kai jau nebepavyksta - pradedame rankomis. tešla bus labai maloni - glotni ir visai nelimpanti prie rankų. Tešlą minkome apie 3 minutes,
5. Užminkytą tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui,
6. Išimtą iš šaldytuvo tešlą iškočiojame į stačiakampį ir supjaustome juostelėmis,
7. Imame dešrelę ir apvyniojame tešlos juostele. Dedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą,
8. Aptepame bandeles plaktu kiaušiniu,
9. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai parus.
Skanaus!