• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Valgymo lauke sezonas atidarytas! Šios dienos meniu – citrinomis kvepiančios agurkų salotos su krapais ir sezamais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip išsirinkti daržoves?

Visi receptai prasideda nuo ingredientų sąrašo, tačiau šioms salotoms pagaminti jų reikės nedaug, todėl rekomenduojame visą dėmesį skirti produktų kokybei. Pavyzdžiui, ar žinote, kaip turguje ar parduotuvėje išsirinkti pačius skaniausius agurkus? Štai kelios savybės, į kurias verta atkreipti dėmesį.

REKLAMA

1. Spalva. Švieži agurkai visada bus sodriai ir tolygiai žali. Išbalusi žievelė ir gelsvas atspalvis išduoda seną derlių.

2. Forma. Taisyklingos formos agurkai – tai, ko ieškote. Venkite skirtingų dydžių, kreivokų ir gumbuotų vaisių.

3. Dydis. Net jei receptui reikia ilgavaisių agurkų, visada rinkitės mažesnius – jie bus traškesni, plonesne žievele ir smukesnėmis sėklytėmis.

REKLAMA
REKLAMA

4. Spygliukai. Jei paėmę trumpavaisį agurką pajusite jo spygliukus, vadinasi, rankoje laikote šviežią ir sultingą.

5. Pakuotė. Ilgavaisiai agurkai dažnai būna supakuoti specialioje plėvelėje – ji padeda agurkams ilgiau išsaugoti skonį ir kvapą bei neleidžia išgarinti drėgmės.

Įtakos agurkų šviežumui turi ir tai, kaip juos laikote namuose. Šaldytuvas tikrai nėra pati tinkamiausia vieta. Šios daržovės jautriai reaguoja į šaltį, todėl šviežią derlių geriau laikyti virtuvės spintelėje. Tik pasistenkite, kad agurkų kaimynystėje neatsirastų kitų vaisių (ypač melionų, bananų ir pomidorų), nes šalia jų agurkai ima gelsti ir greičiau sugenda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laikas keliauti į virtuvę

PORCIJŲ SKAIČIUS: 4

INGREDIENTAI

2 vienetai ilgavaisių agurkų

3 šaukštai šviežių krapų (smulkintų) 1 vienetas citrinų

2 šaukštai sezamų sėklų

2 šaukštai rapsų aliejaus (naudojome aliejų SMAKRIK su krapais)

pagal skonį druskos

pagal skonį pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

1. Supjaustykite agurkus ilgomis juostelėmis (kuo plonesnės išeis, tuo geriau). Kad būtų lengviau, galite naudoti specialią mandolinos tipo pjaustyklę arba daržovių skustuką.

REKLAMA

2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas.

3. Aštriu peiliu smulkiai sukapokite šviežius krapus.

4. Kruopščiai nuplaukite citriną ir nutarkuokite jos žievelę.

5. Išdėliokite agurkų griežinėlius lėkštėje, apibarstykite susmulkintais krapais, sezamų sėklomis ir citrinos žievele.

6. Apšlakstykite rapsų aliejumi. Šaltai spaustas aliejus suteiks salotoms malonaus riešutinio prieskonio ir švelnaus gėlių aromato.

REKLAMA

7. Jei reikia, paskaninkite druska ir pipirais.

Norisi sočiau?

Patiekite šviežių daržovių salotas su dar šiltu prancūzišku batonu. Tokio kasdien galite įsigyti IKEA Švediškų maisto prekių parduotuvėje, o jei turite laiko – išsikepkite patys.

INGREDIENTAI

350 gramų miltų

1 šaukštas sausų greito veikimo mielių

2 šaukštai cukraus

2 šaukštai aliejaus

1 šaukštelis druskos

240 mililitrų šilto vandens

1 vienetas kiaušinių

PARUOŠIMO BŪDAS

1. Į didelį dubenį suberkite mieles, druską, cukrų ir miltus. Supilkite vandenį ir aliejų, išmaišykite ir užminkykite tešlą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Tešlą dėkite į aliejumi išteptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Valandai palikite šiltai, kad pakiltų.

3. Pakilusią tešlą paminkykite, kad pasišalintų oras ir palikite dar pusvalandžiui pastovėti.

4. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir ant stalo suformuokite du stačiakampius. Paskui kiekvieną iš jų atsargiai ridendami per stalą suvyniokite – gausite du ilgus ritinius.

REKLAMA

5. Paguldykite juos ant didelės kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, keletą kartų negiliai įrėžkite peiliu tešlos paviršių (iškepę batonai bus gražesnės formos) ir uždenkite švariu rankšluosčiu.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C laipsnių. Prieš pašaudami į orkaitę, nuimkite rankšluostį ir patepkite batonus kiaušinio plakiniu.

REKLAMA

7. Kepkite 10 minučių, paskui sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar apie pusę valandos.

Perkelkime valgomąjį iš namų į lauką

Norint įsirengti valgomąjį gryname ore, gabenti iš namų didžiulį stalą ar turėti erdvią terasą visai nebūtina. Suskleidžiami lauko baldai TÄRNÖ lengvai tilps net ir standartiniame daugiabučio balkone. Kai nenaudojate, kėdes ir stalą galima laikyti tiesiog priglaustus prie sienos, o paruošus vaišes – lengvu judesiu išskleisti ir pastatyti ten, kur tuo metu norisi labiausiai: namo kieme, buto balkone, upės pakrantėje, o gal ant stogo? Belieka išsirinkti.

Patiko receptai? Išbandykite juos savo namuose, o reikiamų indų, įrankių bei kokybiškų baldų vaišėms lauke visada rasite parduotuvėje IKEA ir www.IKEA.lt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų