• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Egzistuoja daugybė šio recepto variacijų. Šį kartą dalijamės faršo lizdeliais su pievagrybiais, pomidorais ir sūriu.

Egzistuoja daugybė šio recepto variacijų. Šį kartą dalijamės faršo lizdeliais su pievagrybiais, pomidorais ir sūriu.

REKLAMA

Reikės: 700 gramų faršo, 2 kiaušinių, svogūno, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų, 50 gramų baltos duonos, 100 ml pieno, 300 gramų pievagrybių, pomidoro, 1 saujos petražolių, 180 gramų sūrio, 1 grietinės.

Kad viskas pavyktų skaniau, aš faršą iš kiaulienos susimalu pati, man jis daug skanesnis nei pirktinis.

Nupjauname duonos pluteles ir susmulkiname minkštimą. Užpilame pienu ir palaikome maždaug 5 minutes. Tuomet į smulkintuvą (blenderį) sudedame supjaustytą svogūną, česnako skiltelės, piene mirkytą duoną ir viską sublenderiuojame.

Tada į faršą sudedame sublenderiuotą masę, įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome.

Faršą "išdaužome", kelis kartus smarkiai metame į dubenį. Pakepiname susmulkintą svogūną su susmulkintais pievagrybiais, įberiame druskos, kepame maždaug 15 minučių. Į dubenį sudedame sutarkuotą sūrį, grietinę, įmušame kiaušinį ir išmaišome. Pomidorą supjaustome smulkiai kubeliais.

REKLAMA
REKLAMA

Petražoles susmulkiname.Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.  Paruoštą faršą padaliname į 8 lygias dalis, iš kiekvieno gabaliuko suformuojame kotletuką, sudedame į kepimo skardą ir padarome "lizdelius" (įspaudžiame duobutes ir padarome šonuose bortelius).

Į "lizdelių" vidų dedame įdarą: kepintus pievagrybius su svogūnais, susmulkintus pomidorus, petražoles ir ant viršaus uždedame sūrio masės.

Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų