Reikės: 700 gramų faršo, 2 kiaušinių, svogūno, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų, 50 gramų baltos duonos, 100 ml pieno, 300 gramų pievagrybių, pomidoro, 1 saujos petražolių, 180 gramų sūrio, 1 grietinės.
Kad viskas pavyktų skaniau, aš faršą iš kiaulienos susimalu pati, man jis daug skanesnis nei pirktinis.
Nupjauname duonos pluteles ir susmulkiname minkštimą. Užpilame pienu ir palaikome maždaug 5 minutes. Tuomet į smulkintuvą (blenderį) sudedame supjaustytą svogūną, česnako skiltelės, piene mirkytą duoną ir viską sublenderiuojame.
Tada į faršą sudedame sublenderiuotą masę, įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome.
Faršą "išdaužome", kelis kartus smarkiai metame į dubenį. Pakepiname susmulkintą svogūną su susmulkintais pievagrybiais, įberiame druskos, kepame maždaug 15 minučių. Į dubenį sudedame sutarkuotą sūrį, grietinę, įmušame kiaušinį ir išmaišome. Pomidorą supjaustome smulkiai kubeliais.
Petražoles susmulkiname.Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Paruoštą faršą padaliname į 8 lygias dalis, iš kiekvieno gabaliuko suformuojame kotletuką, sudedame į kepimo skardą ir padarome "lizdelius" (įspaudžiame duobutes ir padarome šonuose bortelius).
Į "lizdelių" vidų dedame įdarą: kepintus pievagrybius su svogūnais, susmulkintus pomidorus, petražoles ir ant viršaus uždedame sūrio masės.
Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai