6-8 porcijoms reikės:
- 1 kg vištienos kumpelių mėsos be kaulo;
- 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
- 4 kiaušinių;
- 4 v.š. krakmolo;
- 4 v.š. majonezo;
- 4 skiltelių česnako;
- 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite krakmolą, majonezą, išspauskite česnako skilteles, suberkite čiobrelius, raudonėlius, raudonąją papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Vištienos kumpelius supjaustykite mažais gabalėliais, šoninę – tai pat mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį. Viską sumaišykite ir palikite pastovėti ~30 min.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, formuokite kepsnelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (labai svarbu „nutaikyti“ kaitrą, kad kepsneliai būtų iškepę). Patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus.