Ežiukams reikia: 2 stiklinių miltų; truputėlio vandens; 100 gr. varškės; žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS
Iš miltų, varškės, druskos ir vandens užminkome kietoką tešlą. Iškočiojame piršto storumo lazdeles. Lazdeles supjaustome 3-4cm ilgio gabalėliais ir per tarkos antrąją pusę braukiant padarome raštuotus vamzdelius – ežiukus.
Pagamintus ežiukus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 10 min.
Išvirus išgriebiame, nuvarviname, sudedame i lėkštę ir užpilame tirpintu sviestu. Galime paspirginti šoninės su svogūnu ir patiekti su grietine arba patiekti saldžiai – su grietine ir cukrumi
Likusius ežiukus galima pakepinti ant sviesto, irgi labai skanu
Šaltinis: worldrecipes.eu/ Neringos blogas