• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Man skaniausi su varške, bet jei norite kietesnių, galite nedėti varškės. Tada ežiukai lengviau išlaikys suteiktą formą – spygliukus“, – sako recepto autorė.

„Man skaniausi su varške, bet jei norite kietesnių, galite nedėti varškės. Tada ežiukai lengviau išlaikys suteiktą formą – spygliukus“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Ežiukams reikia: 2 stiklinių miltų; truputėlio vandens; 100 gr. varškės; žiupsnelio druskos.

GAMINIMAS

Iš miltų, varškės, druskos ir vandens užminkome kietoką tešlą. Iškočiojame piršto storumo lazdeles. Lazdeles supjaustome 3-4cm ilgio gabalėliais ir per tarkos antrąją pusę braukiant padarome raštuotus vamzdelius – ežiukus.

Pagamintus ežiukus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 10 min.

Išvirus išgriebiame, nuvarviname, sudedame i lėkštę ir užpilame tirpintu sviestu.  Galime paspirginti šoninės su svogūnu ir patiekti su grietine arba patiekti saldžiai – su grietine ir cukrumi 

Likusius ežiukus galima pakepinti ant sviesto, irgi labai skanu

Šaltinis: worldrecipes.eu/ Neringos blogas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų