• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar ir jūsų išvirti ryžiai visuomet būna rūgštelėję ir krakmolingi? Gali būti, kad juos verdate neteisingai.

Ar ir jūsų išvirti ryžiai visuomet būna rūgštelėję ir krakmolingi? Gali būti, kad juos verdate neteisingai.

REKLAMA

Laidos „Inside the Factory“ vedėja Cherry Healy su ekspertais konsultavosi, kaip išsivirti tobulų ryžių. Profesionali virtuvės šefė Manisha atskleidė tris geriausius savo patarimus, kaip elgtis su šiomis kruopomis – pasirodo, daugelis žmonių virtuvėje labai klysta, rašoma dailystar.co.uk.

Manisha paaiškino, kodėl taip svarbu prieš ryžius verdant juos gerai nuplauti. Ji sakė: „Pradėkime nuo ryžių skalavimo, nes ryžiuose lieka truputis krakmolo.“

Ji ryžius po tekančiu vandeniu laikė tol, kol pro juos praleistas vanduo tapo skaidrus. Pasirodo, ši technika užkerta kelią ryžių sulipimui virimo metu. Tuomet Manisha pasirenka geriausiai ryžius virti tinkantį puodą.

Ji pataria: „Geriausia rinktis puodą storu pagrindu ir sandariu dangčiu. Garai turi likti puodo viduje, kad ryžiai gerai išvirtų. Ryžiai sugeria visą puode esantį vandenį, todėl garų reikia neišleisti.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, ryžiai neturi būti verdami verdančiame vandenyje kaip, pavyzdžiui, makaronai. Manisha šias kruopas verda sugėrimo technika. Ji pamatuoja tikslų reikiamą vandens kiekį – taip ryžiai sugeria būtent tiek vandens, kiek reikia, kad neištežtų ar neišdžiūtų.

Ji priduria: „Taigi, ryžius verdu sugėrimo technika. Vandens reikia lygiai du kartus daugiau, nei ryžių tūris. Tai – esminis dalykas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų