• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas laidoje „IKI šefų kovos“ serviruoja išskirtinio skonio patiekalą – daržovių karį su žuvies kukulaičiais. Šis receptas puikiai tinka tiek jaukiai vakarienei, tiek ypatingoms progoms, todėl kviečiame išbandyti!

Garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas laidoje „IKI šefų kovos“ serviruoja išskirtinio skonio patiekalą – daržovių karį su žuvies kukulaičiais. Šis receptas puikiai tinka tiek jaukiai vakarienei, tiek ypatingoms progoms, todėl kviečiame išbandyti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daržovių kariui su žuvies kukulaičiams reikės:

  • 350 g šamo filė
  • 1 baltymo
  • 120 ml ledinio vandens
  • 2  š.  kukurūzų krakmolo
  • ¼  a.š. česnako miltelių
  • ¼ a.š. kario miltelių
  • ¼ a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. cukraus

Kariui reikės:

REKLAMA
  • 400 g kreminio kokoso pieno
  • 200 g vandens
  • 150 g saldaus svogūno
  • 2 vnt. raudonos paprikos
  • 150 g brokolio žiedų
  • 150 g morkos
  • 20 g česnako
  • 10 g smulkinto imbiero
  • 1 laimo sulčių ir žievelės
  • 1,5 š. cukraus
  • 1,5 š. žuvų padažo 
  • 1 a.š druskos
  • 1/2 a.š. kario miltelių
  • ½ a.š. saldžios paprikos miltelių
  • 1/4 a.š. kumino
  • 1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 š. kalendros
  • 2 š. beskonio aliejaus

Gaminimo eiga:

  1. Elektriniame maišytuve smulkinti šamo filė. Smulkinant įmaišyti baltymą, krakmolą ir prieskonius. Pilti šaltą ledinį vandenį dalimis. Dar plakti apie 3 min. Iš gautos masės suformuoti kukulaičius ir juos apkepti apie 2 min aliejuje.
  2. Kariui papriką ir morkas supjaustyti šiaudeliais, susmulkinti brokolius ir svogūnus.
  3. Į wok keptuvėje įkaitintą aliejų dėti svogūnus, morkas, imbierą ir šiek tiek pakepti. Tada dėti česnaką bei prieskonius ir dar pakepti apie 1 min. Supilti kokoso grietinėlę, vandenį ir kaitinti, kol užvirs. Sudėti likusias daržoves bei kukulaičius, pilti laimo sultis, įdėti tarkuotą žievelę, paskaninti cukrumi. Uždengti dangčiu ir troškinti 10 min.
  4.  Pateikti su ryžiais, pabarstyti smulkinta kalendra.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų