Svarbu paminėti, kad jokiu būdu negalima „gelbėti“ duonos, kurį pradėjo pelyti. Ši gudrybė tinka tik tuo atveju, jei duonos ar batono kepalas pasidarė kietas, tačiau dar nesupelijo, rašoma bonappetit.com.
Šis patarimas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keistas ir net kiek siaubingas, tačiau jis tikrai veikia. Pirmiausia reikia duonos kepalą pakišti po tekančiu vandeniu (tinka ir karštas, ir šaltas). Jei kepalas jau buvo prapjautas, stenkitės tos pusės nesušlapinti, tačiau jei nepavyks, nesibaiminkite.
Šį triuką atlikusi Carla Music sako, kad kepalą gerai prisotino vandeniu ir tada įdėjo į orkaitę. Priklausomai nuo kepalo dydžio ji rekomenduoja užstatyti laikmatį 6–12 minučių, po kurių plutelė vėl pasidarys traški, o vidus drėgnas.
„Vanduo virsta garais, kurie drėkina kepalo vidų, o orkaitės šiluma suvirtina plutą. Taigi tai padeda išsaugoti duoną ir vėl ja gardžiuotis.“