Dietologė Kim Pearsons pasidalino, kokių produktų niekada nevalgo. Ji sako nesivaikanti jokių dietų ir niekada jų nesilaikanti, bet turi aiškias priežastis, kodėl nevalgo šių trijų produktų, rašo standard.co.uk.
Štai, kokių produktų dietologė niekada nevalgo ir siūlo jų atsisakyti kitiems – jų maistinė vertė itin prasta, taip pat juose yra medžiagų, kurios gali būti pavojingos sveikatai.
1. Perdirbta mėsa
Perdirbta mėsa, tokia kaip kumpis, rūkyti mėsos gaminiai ar dešrelės – tik keli pavyzdžiai produktų, kurių ji niekada nevalgo ir jų niekada nerasite jos šaldytuve.
Dietologė pastebi, kad perdirbtoje mėsoje yra nitratų ir nitritų, kurie naudojami kaip konservantai, o jie priskiriami prie galimai kancerogeninių – vėžį sukeliančių – medžiagų. Be to, perdirbtos mėsos maistinės savybės yra labai prastos.
Be to, jai svarbus ir gyvūnų gerovės klausimas. Mažai tikėtina, kad perdirbti mėsos gaminiai gaminami iš laisvai laikomų ir kokybiškai šeriamų gyvulių mėsos.
2. Margarinas ir tepūs riebalų mišiniai
Margarinas ir tepūs riebalų mišiniai pristatomi kaip sveikesni sviesto pakaitalai, tačiau tai nėra tiesa. Dažnai žmonės juos renkasi tikėdami, kad jie yra maistingesni, nes juose yra mažiau sočiųjų riebalų.
Sotieji riebalai nėra sveikatos priešai, priešai yra sukietinti augaliniai aliejai, pavyzdžiui, hidrinti transriebalai, tad daug geriau rinktis neperdirbtus riebalus, pavyzdžiui, kokosų aliejų maisto kepimui ir alyvuogių aliejų salotų gardinimui.
3. Ryžių trapučiai
Ryžių trapučius dažnai renkasi tie, kurie skaičiuoja suvartojamas kalorijas, tačiau dietologė pabrėžia, kad valgant juos vienus, greitai padidėja cukraus kiekis kraujyje, tad tai nėra sveikas pasirinkimas.
Geresnis pasirinkimas dietologės teigimu yra pora avižų trapučių, pagardintų nesaldintu riešutų sviestu arba avokadų padažu, o ne kažkuo saldaus.