„Šiuo metu vis populiarėjantis marginimas šilku nenuvylė, tikrai gražūs, originalūs kiaušiniai. Vienintelė sąlyga audinys turi būti 100 % šilkinis. Jeigu namuose neturite šilkinių atraižų, pabandykite paieškoti šilkinių, nenešiojamų kaklaraiščių", - rekomenduoja šį marginimo būdą išbandžiusi Rita.
Kiaušinių marginimui reikės: šilko atraižų, balto audinio atraižų, siūlų, kambario temperatūros kiaušinių, 1 l šilto vandens, 2 šaukštų acto, pusė šaukšto druskos keturiems kiaušiniams (1 l tirpalo).
Marginimo eiga:
Šilkinį audinį sukarpykite tokio dydžio atraižomis, kad į jas galima būtų susukti kiaušinį. Kiaušinį apsuktą šilku apvyniokite į balto audinio atraižą ir tvirtai apvyniokite siūlu.
Šilkines atraižas reikia dėti ryškia puse į kiaušinį. Svarbu, kad šilkinis audinys kuo tvirčiau priglustų prie kiaušinio.
Iš vandens, druskos ir acto pasiruošiame tirpalą.
Atminkite vanduo turi būti šiltas, o kiaušiniai kambario temperatūros!
Dedame kiaušinius, uždengiame dangtį ir verdame 25-30 min. Kiaušinių virimas trunka iki 25 minučių tam, kad įsigertų į lukštą dažo spalva ir antspaudai.
Išvirusius kiaušinius paliekame puode su tirpalu atvėsti.
Atvėsusius išvyniojame.
Štai ir viskas!
Šaltinis: http://www.ritosreceptai.lt