„Beje, jie labai skanūs ir skoniu primena žemaičių blynelius, tik be įdaro“, – sako ponia Audronė.
Reikės:
5 vid.dydžio bulvių, 100 gr. varškės ( naudojau 9% ), 3-4 v.š.miltų, 1 kiaušinio, 1 a.š. sviesto, džiūvesėlių (paniravimui), druskos, aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Bulves su druska išsiviriau ir sugrūdau, pagardinusi sviestu. Į bulvių masę sudėjau varškę, įmušiau kiaušinį ir viską kartu sugrūdau.
Galiausiai subėriau miltus ir išmaišiau. Iš paruoštos masės formavau blynelius ( rankas kiek sudrėkinkite, bus lengviau formuoti ).
Blynelius paniravau džiūvesėliuose ir kepiau keptuvėje su trupučiu aliejaus. Blyneliai iškepa pakankamai greitai.
P.s. iš recepte nurodyto produktų kiekio padariau 7 blynelius. Patiekiau su sviesto ir grietinės padažu.
Šaltinis: Gamink su Audrone