Bananų avižiniai blyneliai
Reikės: 2 kiaušinių, 1 banano, pusės puodelio avižų, ketvirtadalio puodelio obuolių sirupo, 1 arbatinio šaukštelio vanilės ir pusės šaukštelio cinamono.
Sumalkite avižas, supilkite likusius ingredientus ir viską išplakite iki vientisos masės. Įdėkite į keptuvę gabalėlį sviesto ir kepkite blynelius.
Reikės: 1 obuolio, 1 banano, 2 kiaušinių, 2 šaukštų migdolų sviesto, pusantro šaukštelio cinamono, 1 šaukštelio vanilės ekstrakto ir aliejaus.
Sutrinkite bananą ir sutarkuokite obuolį. Atskirame inde suplakite du kiaušinius ir įberkite į juos vaisius. Sudėkite į gautą tešlą sviestą, cinamoną, vanilę ir išmaišykite iki vientisos tešlos. Įkaitinkite keptuvę ir formuokite blynelius ant vidutinės kaitros. Kokosiniai blyneliai
Reikės: 4 kambario temperatūros kiaušinių, 1 puodelio pieno, 1 puodelio kokosų miltų, 1 šaukšto vanilės ekstrakto, 1 šaukšto medaus arba klevų sirupo, 1 šaukštelio kepimo sodos, pusės šaukštelio druskos, sviesto arba kokosų aliejaus.
Mažame inde suplakite kiaušinius. Į kiaušinius supilkite pieną, vanilę ir medų. Kitame inde sumaišykite kokoso miltus, kepimo sodą ir druską. Viską išmaišykite iki vientisos tešlos. Įkaitinkite keptuvę su sviestu ar kokosų aliejumi. Formuokite blynelius ir vieną pusę kepkite vidutiniškai 2 – 3 minutes. Patiekite su sviestu, kokosų aliejumi, medumi, sirupu ar vaisiais. Moliūgų blyneliai
Reikės: 1 stiklinės avižų, ketvirtadalio puodelio pieno, pusės puodelio moliūgų tyrės, pusės šaukštelio cinamono, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštelio klevų sirupo, ketvirtadalio puodelio smulkintų šokolado gabalėlių
Sudėkite visus ingridientus į indą ir suplakite iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite sviesto. Formuokite blynelius ir kepkite vieną pusę vidutiniškai 1 – 2 minutes. Šie blyneliai labai tinkami užšaldymui ir greitam pusryčių paruošimui.
Rudeniniai daržovių blyneliai
Reikės: 4 puodelių bulvių, 4 puodelių pasirinktų šakninių daržovių (ropės, ridikai, kaliaropė, saldžios bulvės), pusės puodelio keptų svogūnų, 4 kiaušinių, 2 šaukštelių druskos ir šaukštelio kepimo miltelių.
Sutarkuokite bulves ir pasirinktas šaknines daržoves. Kitame inde suplakite kiaušinius, sumaišykite su druska, svogūnais ir kepimo milteliais. Sudėkite sutarkuotas daržoves ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite į keptuvę aliejaus ir formuokite blynelius.