• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjus vasarai kyla tokia vasariška pagunda pasilepinti kuo nors skaniu, bet tuo pačiu metu ir gaiviu bei ne pernelyg saldžiu? Jei ir jūs – su manimi, siūlau po pietų pasilepinti šiuo gundančiu desertu. Taigi susipažinkite: Citrinų Pudingas!

Atėjus vasarai kyla tokia vasariška pagunda pasilepinti kuo nors skaniu, bet tuo pačiu metu ir gaiviu bei ne pernelyg saldžiu? Jei ir jūs – su manimi, siūlau po pietų pasilepinti šiuo gundančiu desertu. Taigi susipažinkite: Citrinų Pudingas!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jums prireiks:

½ stiklinės cukraus,

1/3 stiklinės miltų,

3 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų),

2 šaukštai kambario temperatūros peiliu smulkinto sviesto,

1 stiklinė pieno,

1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,

1/3 stiklinės šviežiai spaustų citrinos sulčių,

½ arbatinio šaukštelio druskos,

3 šaukštai rudojo cukraus.

REKLAMA

Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.

Į dubią kepimo formą įstatykite 4 karščius atsparius indelius.

Kol orkaitė kaista, sumaišykite dubenyje cukrų ir miltus.

Kitame dubenyje išsukite kiaušinių trynius ir sviestą, kol gausis vienalytė masė.

Įmaišykite į kiaušinių ir sviesto masę pieną, citrinos žievelių trupinėlius ir citrinos sultis.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar visą citrinų ir sviesto mišinį supilkite į dubenį su miltais ir cukrumi, viską gerai išmaišykite.

Elektriniu plakikliu išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos kol susiformuos stangrios putos (plakama 2-3 minutes vidutiniu greičiu).

3 etapais supilkite ir įmaišykite baltymų putas į anksčiau paruoštą tešlą.

Paruoštą pudingo tešlą sukrėskite į indelius.

Ant viršaus užbarstykite rudojo cukraus.

Į dubiąją kepimo formą įpilkite vandens, kad mažuosius indelius apsemtų maždaug iki pusės.

Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol viršus dailiai parus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų