Kibe – nacionalinis Libano patiekalas. Jame naudojama ėriuko mėsa švelnaus skonio, o pats pyragas nesunkiai paruošiamas: tereikia sumaišyti mėsą su Bulgur kruopomis, prieskoniais ir kepti pusvalandį orkaitėje. Pyragas skaninamas svogūnais, kepintais su graikiniais riešutais ir granatų padažu, o šalia patiekiama agurkų salotų su alyvuogių aliejumi, mėtomis ir petražolėmis. Prie patiekalo puikiai tiks raudonas vynas ar tiesiog vanduo.
REKLAMA
REKLAMA
Pasiruošk (dviem porcijoms):
- 50g smulkių Bulgur kruopų (skaldyti kviečiai)
- 300g maltos ėrienos iš ūkininkų
- 5 svogūnus iš ūkininkų
- Šviežiai sumaišytų prieskonių: 1 arb.š. druskos, žiupsnį juodųjų pipirų, 1 arb.š. malto cinamono
- 20g graikinių riešutų
- 10g granatų sirupo
- 2 lietuviškus agurkus
- 2 valg.š. alyvuogių aliejaus, sumaišyto su druska, mėtomis, pipirais ir petražolėmis
Prieskonių ir Bulgur kruopų įsigysi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.
Gamink (recepto numeriai atitinka ingredientų numerius ; užtruksi tik 40 minučių):
REKLAMA