Specialistai nurodo, kad galima neplauti tų vaisių ir daržovių, kurių žievė yra stora ir jūs neketinate jos valgyti, pavyzdžiui, bananai ar avokadai. Tačiau jei žievelė yra plona, reikėtų nepraleisti plovimo žingsnio, kad nekiltų pavojus sveikatai, rašoma skinnyms.com.
Salotos
Nesvarbu, iš kur naudosite salotas – iš prekybos centro, ūkininko turguje ar savo daržo – labai svarbu jas nuplauti, mat salotų plyšiuose gali būti žemės likučių. Kadangi jos nebus verdamos, svarbu pašalinti visas kenksmingas bakterijas, todėl salotas būtina plauti.
Uogos
Uogos turi ploną odelę, kurios prieš valgymą nenulupame, todėl jas taip pat reikėtų kruopščiai nuplauti. Štai, pavyzdžiui, viename tyrime nurodoma, kad braškėse buvo vienas didžiausių pesticidų kiekių, todėl jas valgyti reikėtų tik nuplovus.
Obuoliai
Jei prieš valgymą nenulupate obuolių žievelės, šiuos vaisius turėtumėte nuplauti. Tai gali padėti išvengti įvairių ligų, mat juose taip pat galima rasti nemažą kiekį pesticidų.
Bulvės ir kitos šakninės daržovės
Daržovės, kurios auga visiškai po žeme, taip pat turėtų būti gerai nuplautos, kadangi jas dengia žemė ir purvas. Todėl jei norite išvengti nepageidaujamų „prieskonių“, prieš gaminimą būtinai daržoves nuplaukite.
Špinatai ir kiti lapiniai žalumynai
Šiuose produktuose slypi daugybė nešvarumų ir bakterijų, todėl norėdami išvengti įvairių ligų, gerai juos nuplaukite. Kai kurie sako, kad, pavyzdžiui, špinatus plauna net tris kartus, kad tikrai pašalintų visas pavojingas medžiagas.