Neištvėriau nepabandžiusi to kugelio, ir to keistojo jų padažo. Kadangi kugelį su kefyru (vietoje verdančio pieno) esu svečiuose valgiusi, tai nebijojau kepti. O va su padažu apsidraudžiau. Padariau dar ir įprastą mums grybų grietinės padažą. Ir dar padažą tinkantį vaikams su obuoliais ir grietine (jei jau tas jų kugelis toks dietinis)“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Ilgai jūsų nekankinsiu parašysiu visa receptą, nes kugelis tikrai geras. Bet jų tas raugintų agurkų ir grietinės padažas yra vertas didžiausių liaupsių. Nesu aš raugintų agurkų mėgėja, bet padažas vertas 100 balų. Net tas mano grybų-grietinės padažas nublanko. Va, taip ir būna… Manau, kad šis padažas ne tik prie kugelio, bet ir prie bulvinių blynų tiks.
Jums reikės:
- apie 1 kg bulvių,
- 1 svogūno,
- 2 kiaušinių,
- 150 gr maltų lašinukų, pažandės ar šoninės,
- 65 gr varškės,
- 250 gr riebaus kefyro,
- druskos,
- pipirų.
Padažui:
- 2–3 stipriai įrūgusių nedidelių agurkų,
- 1 česnako skiltelės,
- krapų,
- grietinės.
Dideliame dubenyje sutrinkite varškę su lašinukais (maltais ar smulkiai pjaustytais). Imaišykite kefyrą. Į tą patį dubenį sutarkuokite bulves ir svogūną. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, bei pipirų. Kiaušinius pradžioje paplakite šakute, o vėliau gerai visą tarkių masę išmaišykite jau šaukštu.
Kepimo indą ištepkite riebalais ir supilkite tarkius. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Vėliau kaitrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar apie 1 val.
Ar kugelis iškepęs galite patikrinti šakute. Pakabinkite šakute tarkių iš pačio centro ir paragaukite.
Padažui smulkiai supjaustykite agurkus. Sumaišykite juos su išspaustu česnaku, įberkite krapų ir užpylę grietine išmaišykite.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš Radviliškio Roud Bears baikerių klubo