• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mūsų suvartojamos maisto kiekis – sveikos ir subalansuotos mitybos pamatas. Tačiau, kaip žinoti, kiek maisto yra per daug? Nesunku pastebėti, kaip didėja maisto porcijų dydis, serviravimo lėkštės, o kartu – ir mūsų alkis, rašo portalas „The Independent“.

3

Mūsų suvartojamos maisto kiekis – sveikos ir subalansuotos mitybos pamatas. Tačiau, kaip žinoti, kiek maisto yra per daug? Nesunku pastebėti, kaip didėja maisto porcijų dydis, serviravimo lėkštės, o kartu – ir mūsų alkis, rašo portalas „The Independent“.

REKLAMA

Vis tik savo godumą pavyks suvaldyti išmokus, kaip teisingai nustatyti maisto porcijų dydį.

„Kiekvienam žmogui porcijų dydis turėtų skirtis, nes kiekvienas iš mūsų – skirtingo kūno sudėjimo“, - sakė dietologė Rhiannon Lambert.

Skaičiuodami, kiek turėtumėte suvalgyti baltymų, vadovaukitės savo delnais – kasdien turėtumėte suvalgyti po dviejų delnų dydžio porciją baltymų – mėsos, žuvies, tofu at kt. Pakankamas kiekis baltymų jūsų mityboje užtikrins raumenų augimą, stiprins jūsų kaulus, mažins kraujospūdį. Tai ypač svarbu aktyviai gyvenantiems.

Skaičiuodami riebalus, vadovaukitės savo nykščiu – su kiekvienu valgiu suvalgykite ne daugiau riebalų, nei jūsų nykščio dydis (maždaug arbatinis šaukštelis). Riebalai – tai augaliniai aliejai, riešutų ar kokosų sviestas. Juose gausu organizmui naudingų kalorijų, tačiau jai piktnaudžiauti nederėtų.

REKLAMA
REKLAMA

Skaičiuodami angliavandenius, pasitelkite delną – su kiekvienu valgiu užteks saujelės angliavandenių – pilno grūdo ryžių, saldžiųjų bulvių, duonos ar makaronų.

O daržovių galite kirsti kur kas daugiau – net dvi saujas su kiekvienu valgiu. Daržovėse gausu vitaminų ir mažai kalorijų.

Jei norite apskritai sumažinti savo maisto porcijas, dietologė pataria rinktis šiek tiek mažesnes lėkštes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų