Omletą pagaminti gali atrodyti paprasta, tačiau vienas „Michelin“ žvaigždutę pelnęs šefas paaiškino, kad šį skanų receptą galima patobulinti.
Thomasas Kelleris yra garsus virtuvės šefas, gerai žinomas dėl savo aukštų standartų ir kulinarinių įgūdžių. Jis paaiškino, kad norint pagaminti tobulą omletą, būtina turėti daug kantrybės ir gaminti lėtai.
„Norime, kad mūsų omletas būtų gražus, šilkinis, vienodos spalvos, t. y. kaip tas gražus auksinis kiaušinis“, – sakė jis.
Geriausius garsių šefų receptus demonstruojanti virėja Maxine Sharf nusprendė vadovautis neįtikėtina Thomaso Kellerio pusryčių pamoka ir parodyti, kodėl šis omleto receptas yra kupinas skonių, sviestinis ir puikiai tinka bet kuriam savaitgaliui, rašo express.co.uk.
„Mes su mama pasitarėme, kad norime pasigaminti omletą kaip „Michelin“ šefai, todėl susiradome Thomaso Kellerio metodą ir ryžomės jį išbandyti“, – internete paskelbtame vaizdo įraše sakė Maxine.
Pradžioje Maxine į mažą dubenėlį įmušė tris kiaušinius, nes Thomas Kelleris pabrėžė, kad reikia naudoti nedidelį dubenėlį, kad būtų lengviau išimti atsitiktinai į jį patekusius kiaušinių lukštus.
Pasak Thomaso, tuomet keptuvę reikia ištepti sviestu, nustatyti kuo mažesnę kaitrą ir kepti, kol kiaušiniai vos pradės stingti.
Thomaso Kellerio triukas gaminant omletą – baigti jį kepti orkaitėje. Orkaitę būtina įkaitinti iki 120 Celsijaus temperatūros ir keptuvę pašauti trims ar keturioms minutėms.
Tada į omleto vidurį reikia įdėti truputį grietinėlės, žolelių, tokių kaip petražolės, laiškiniai česnakai ir peletrūnas, bei šiek tiek druskos.
Skonis neįtikėtinas
Po to mentele švelniai apverskite vieną kiaušinio kraštą, o tada įberkite dar žolelių ir druskos.
„Skonis tiesiog neįtikėtinas!“, – paragavusi sakė Maxine.
Daugelis komentavusiųjų teigė, kad išbandys Thomaso Kellerio receptą.
„Mano nuomone, jis yra geriausias virėjas pasaulyje, visada mėgstu jo receptus“, – rašė vienas vartotojas.
„O, Dieve mano, išbandžiau šį receptą, toks geras!“, – teigė kitas.
„Esu sužavėtas. Išbandžiau šį kiaušinių receptą ir taip – abu esate teisūs! Jis neįtikėtinas, ačiū!“, – pritarė dar vienas komentatorius.
Kepimo eiga
Pasiimkite mažą mentelę ir kas maždaug penkias sekundes greitai plakite kiaušinius.
Pradedantiesiems virėjams jis sakė: „Kai kas deda pieną, kai kas – grietinėlę, bet jei gaminsite teisingai, nei vieno iš jų nereikės.“
Nukėlus kiaušinius nuo ugnies, jie toliau keps, nes keptuvė vis dar šilta. Kad kiaušiniai neperkeptų, pastumkite juos į vieną keptuvės pusę.
Kiaušinienę šaukštu dėkite ant skrebučių riekelių. Jei norite, paskrudinkite skrebučius sviestu, bet nepamirškite, kad kiaušiniuose jau yra gabalėlis sviesto.
„Rezultatas – visiškai gražios, bet vis dar minkštos tekstūros. Taigi, angliški kiaušiniai paruošti – minkšti, nuostabūs, švelnūs“, – sakė šefas.
Mėgaukitės kiaušiniene atskirai, ant skrebučio arba išsikepkite šoninės, dešrelių, hašišinių bulvyčių, keptų pomidorų ir keptų pupelių.