Reikės: 0,5 kg. kiaulienos faršo, 1 kiaušinio, 1 riekelės baltos forminės duonos, truputį pieno, 1 svogūno, tradicinių prieskonių maltai mėsai, juodų maltų pipirų, prieskoninių žolelių, aliejaus kepimui.
Papildomai reikės: 1–2 morkų, 3–4 bulvių, 1–2 svogūnų, 2 v.š. grietinės.
Į kiaulienos faršą įdėjau smulkiai pjaustytą svogūną, įmušiau kiaušinį, pagardinau prieskoniais ir sudėjau piene mirkytos duonos riekelę, plutelę nupjoviau.
Iš masės formavau kotletus ir juos apkepiau keptuvėje iš abiejų pusių. Į puodą sluoksniuojant sudėjau griežinėliais pjaustytas bulves, burokine trintuve tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus ir kotletus.
Ant kotletų įpyliau vandens, kad vos juos apsemtų, pagardinau druska ir pastačiau troškintis ~ 15–20 min.
Baigiant troškintis įdėjau porą valgomų šaukštų grietinės. Skanaus!