Jums reikės:
- lašišos file su oda arba lašišinio upėtakio,
- prieskonių žuviai,
- bulvių,
- 1/2 v. š. lydyto sviesto.
Atrodo tik tiek. Žuvį supjaustykite gabalais su visa oda, apiberkite prieskoniais (tik iš viršaus ir jų nereikia daug).
Į skardą esančią orkaitėje įtieskite kepimo popierių, išdėliokite sviesto gabalėlius ir griežinėliais supjaustytas bulves. Kai orkaitės temperatūra pasieks 185C temperatūrą įdėkite skardą su bulvėmis į orkaitę.
Kepkite apie 10 min. Sustumkite bulves į skardos centrą ir iš šonų išdėliokite lašišos gabalėlius oda į apačią. Paskleiskite kuo tolygiau bulves ir kepkite dar 20 min.
Kai išiminėsite iškeptą žuvį iš karto stenkitės mentelės pagalba atskirti odą, kad ji ir liktų prikepusi prie popieriaus.
Keptą lašišą pateikite su rytietiškai paruoštais brokoliais ar troškintomis morkomis su salierais.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!