• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai paprasčiau nebūna. Nei daug puodų ar keptuvių, nei jų plovimo pavalgius. Net ir rašyti nelabai yra ką“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

Tikriausiai paprasčiau nebūna. Nei daug puodų ar keptuvių, nei jų plovimo pavalgius. Net ir rašyti nelabai yra ką“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

REKLAMA

Jums reikės:

  • lašišos file su oda arba lašišinio upėtakio,
  • prieskonių žuviai,
  • bulvių, 
  • 1/2 v. š. lydyto sviesto.

Atrodo tik tiek. Žuvį supjaustykite gabalais su visa oda, apiberkite prieskoniais (tik iš viršaus ir jų nereikia daug).

Į skardą esančią orkaitėje įtieskite kepimo popierių, išdėliokite sviesto gabalėlius ir griežinėliais  supjaustytas bulves. Kai orkaitės temperatūra pasieks 185C temperatūrą įdėkite skardą su bulvėmis į orkaitę.

Kepkite apie 10 min. Sustumkite bulves į skardos centrą ir iš šonų išdėliokite lašišos gabalėlius oda į apačią. Paskleiskite kuo tolygiau bulves ir kepkite dar 20 min.

Kai išiminėsite iškeptą žuvį iš karto stenkitės mentelės pagalba atskirti odą, kad ji ir liktų prikepusi prie popieriaus.

Keptą lašišą pateikite su rytietiškai paruoštais brokoliais ar troškintomis morkomis su salierais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų