„Gardener’s World“ekspertai paaiškino, kaip užtikrinti, jog namuose užauginti pomidorai būtų „skanūs“, rašo express.co.uk.
Jie sakė: „Parduotuvėje pirkti pomidorai yra be skonio, visai neprimena tų, kuriuos auginame savo darže. Tačiau net ir auginant savo darže, yra keletas gudrybių kad jie būtų dar skanesni.
Didžioji dalis galutinio pomidorų skonio priklauso nuo to, kada ir kur juos auginate, taip pat nuo to, kokią veislę pasirinksite. Jei pageidaujate saldesnio pomidoro, tuomet verta auginti vyšnines ir slyvines veisles“.
Gera priežiūra pagerina skonį
„Skirtingai nuo didesnių „jaučio širdies“ pomidorų, dažniausiai saldžiausios yra mažesnės vyšninės ir slyvinės veislės. Taip pat svarbi priežiūra auginant, nes tai pagerina skonį ir padidina pomidorų derlių“, ‒ pridūrė jie.
Sodininkai gali užauginti skaniausią derlių, naudodamiesi geriausiais patarimais, kaip pagerinti pomidorų skonį. Anksti pasėję sėklas, sulauksite anksčiau derančių pomidorų.
Ankstyvas pasėjimas ne tik užaugins geriausią derlių, bet ir padės išvengti daugelio problemų, kylančių dėl prasto apšvietimo ir per žemos temperatūros sodinukams auginti.
Pomidorus lengva auginti iš sėklų ir nuo vasario pabaigos iki balandžio mėnesio juos galima sėti į vazonėlius šiltnamyje arba saulėtoje vietoje. Tada jų derlių bus galima rinkti jau nuo liepos mėnesio.
Sodinti ten, kur daug saulės
Pomidorus taip pat reikėtų sodinti ten, kur daug saulės. Sodininkystės profesionalai pastebėjo, kad šviesiųjų paros valandų skaičius, kurį gauna pomidoras, yra svarbesnis gausesniam derliui nei šiluma.
Jiems reikia mažiausiai šešių valandų, kad užaugintų vaisius, tačiau aštuonios ar daugiau valandų saulėje duos geriausius rezultatus.
Priežastis, kodėl šviesa pomidorams yra tokia svarbi, yra ta, kad pomidorų augalai saulės šviesą paverčia energija. Augalams reikia energijos, kad išaugintų vaisius.
Todėl kuo daugiau saulės spindulių jie gauna, tuo daugiau energijos jie turi ir tuo daugiau vaisių gali duoti.
Tręšti kas savaitę
Sodininkai gali sodinti pomidorus tiesiai į žemę arba į auginimo maišus. Norint gauti „skanesnių“ pomidorų, augalus reikia tręšti kas savaitę.
Pomidorai geriausiai auga turtingame maistinėmis medžiagomis dirvožemyje ir saulėtoje daržo vietoje, kur augalas gali rasti prieglobstį nuo gamtos stichijų.
Tręšimui tinka atskiestos skystos pomidorų trąšos, tereikia vadovautis gamintojo nurodymais.