Šio paprasto metodo dėka visam laikui galėsite pamiršti smulkučių lukštų gabalėlių rankiojimą nuo kietai virtų kiaušinių.
„Specialių eksperimentų metu nulupęs šimtus kiaušinių galiu jums tvirtai pasakyti, kad pats geriausias būdas atlipinti prilipusius kiaušinio lukšto gabalėlius nuo kietai virto kiaušinio – tai užtikrinti, kad jie prie jo nepriliptų.“ – aiškina jis. – „Jei kiaušinius sudedate į šaltą vandenį ir tada uždedate virti, baltymai tirštėja lėtai, todėl susilieja su kiaušinio lukšto membrana. Kiaušinius sudėkite į jau karštą vandenį – taip baltymai sutirštės akimirksniu, atsitraukdami į vidų nuo kiaušinio lukšto. Tuomet išvirus juo lupti bus daug daug lengviau.“
Šį virtuvės profesionalo metodą peržiūrėjo jau beveik 10 000 žmonių, o dalis jų jau spėjo jį ir išbandyti, rašoma dailystar.co.uk.
„Kiaušinius dėti į jau verdantį vandenį – pati geriausia išeitis“, – rašė vienas žmogus komentaruose. – „Aš pats atlikau eilę eksperimentų ir padariau tokią pat išvadą. Kiaušinius sudėjus virti į jau verdantį vandenį paskui jie lupasi lengvai – tiek švieži, tiek iš parduotuvės.“
Dar vieną patarimą, kaip galima greičiau nulupti virtą kiaušinį, rasite: